Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Houston

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Houston genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Houston. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Houston guide

Biluthyrning Houston

Hyrbil Houston

Houston är den största staden i delstaten Texas – och med en befolkning på cirka 2,2 miljoner (2010), är det också den 4: e största i USA . Houston är annars mitt i ett större storstadsområde (Houston-Galveston) med nästan 5700 tusen invånare.Vid sekelskiftet fanns det bara knappt 50.000 personer i Houston, så det var på 1900-talet en av USA: s snabbast växande städer.

Houston Andra Texas ”största (och USA: s näst största) porten. Det är främst olja och oljerelaterade produkter, och bomull exporteras härifrån. Avståndet till Mexikanska golfen är ca 80 km.

Staden grundades 1836 och var under perioderna 1837-39 och 1842-46 huvudstad i den dåvarande oberoende republiken Texas. Senare utvecklade Houston till att bli en av USA: s viktigaste järnvägsknutpunkter. Staden är inte en typisk stad, men är relativt ”vuxit upp” – det vill säga, det sprids över ett stort område, och mest liknar en mer eller mindre slumpmässig sammanslagning av förorter och affärsområden.

Sedan 1960-talet, har Houston ofta kallad ”Space staden” eftersom NASA valt att sätta sin kontroll centrum för bemannade rymdfärder här. Den ligger cirka 35 miles sydost om centrum, och bär det officiella namnet på ”Lyndon B. Johnson Space Center.”

Houston är annars en viktig utdanningsby – med en 30 universitet och högskolor. Den största är University of Houston med nästan 40.000 studenter.

Staden har också investerat mycket på kultur och Alley Theatre anses vara en av USA: s bästa scenerna. Bland andra kulturella attraktioner måste särskilt Natural History Museum och Museum of Fine namngivna Arts. Houston har också en av USA: s mest berömda symfoniorkestrar – och även världens största inomhus idrottsanläggning (Astrodome).

Den närmaste flygplatsen är Bush Intercontinental Airport, som ligger 37 km norr om staden. Det är också en av USA: s mest trafikerade.