Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Tunisien

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Tunisien genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Tunisien. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Tunisien guide

Biluthyrning Tunisien

Hyrbil Tunisien

Tunisien är en arabisk stat och det minsta landet i Nordafrika. Det gränsar till Algeriet i väster, Libyen i sydost, och Medelhavet kusten i norr och öster. Landet har en befolkning på 10   732 900 invånare (2012) och huvudstaden Tunis ligger i den nordöstra delen av Medelhavet.Arabiska är det officiella språket, och omkring 98% av befolkningen är muslimer.

Landskapet domineras av Atlasbergen i norr och stäpp och öken i söder. Cirka 40% är en del av öken Sahara. Tunisien var en fransk koloni från 1881 till 1956. Från 1987 till 2011 hade den auktoritära regimen president Zine El Abidine Ben Alis makt. Efter omfattande protester i december 2010 och januari 2011 var han tvungen att fly. Händelsen har kallats den Jasminrevolutionen efter den nationella blomman med samma namn.

Bland Tunisien turistattraktioner är den kosmopolitiska huvudstaden Tunis, de antika ruinerna av Kartago, en UNESCO: s världsarvslista, den muslimska och judiska fjärdedelar av Jerba, och kustnära resorts utanför Monastir som lockar många turister charter. Enligt New York Times, är Tunisien ”känt för sina gyllene stränder, sol och prisvärd lyx”

Ett populärt turistmål är den vit och blå staden Sidi Bou Said 20 km norr om Tunis , med dess pittoreska gator och hus vackert beläget vid Medelhavet. Här konstnärer som Paul Klee och Henri-Gustave Jossot finns både lugn och inspiration. Staden Kairouan är muslimernas fjärde mest heliga stad efter Mecka, Medina och Jerusalem. Det har över 50 moskéer, och har en viktig mattindustrin.

Tunisien har ett antal arkeologiska utgrävningar för att visa. Dougga är en gammal romersk stad i norra Tunisien, som är en UNESCO: s världsarvslista. Staden är mycket väl bevarad och är ett bra exempel på romersk arkitektur. För att veta mer om Tunisien rika historia och de olika civilisationer som har härskat i landet är värt en resa till Bardo Nationalmuseum i Tunis ligger i ett gammalt palats i Tunis.

Tunisiens största flygplats är Tunis Carthage International Airport, som ligger strax utanför Tunis.

Destinasjoner