Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Calpe

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Calpe genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Calpe. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Calpe guide

Biluthyrning Calpe

Hyrbil Calpe

Calpe (Calp även känd som) är en kuststad som ligger i sydöstra Spanien på Costa Blanca, särskilt mellan de större städerna Valencia och Alicante .Staden har cirka 30.000 invånare (2010), varav över 60% är utländska medborgare. Calpe ligger i Alicante provinsen.

Calpe är ursprungligen en gammal fiskehamn, som under senare år har byggts om till en semesterort domineras av höga hotell. Men mycket av historien bevarad i gamla stan, där resterna av de gamla befästningarna är fortfarande synliga. En av attraktionerna här är försvarstorn ”Torreo de la protokollet”. Också det höll den arabiska kvarteren är ett populärt turistmål. Annars bör du ta dig tid att besöka det arkeologiska museet, där det finns artefakter från utgrävningar i och runt Calpe.

Rock ”Penon de Ifach” är förmodligen den mest besökta attraktionen i Calpe. Det delar den längsta sandstrand i två, och är en bra bit över 330 meter hög. Härifrån finns fantastiska vyer. Det påminner om den berömda Gibraltarklippan – som också kallas Calpe på spanska. Med ”Penon de Ifach” är också ett naturreservat för fåglar och växter.

Stränderna i Calpe anses vara några av de bästa på Costa Blanca, och längs stranden restauranger som ligger nära varandra. Flera av dem har specialiserat sig på fisk-och skaldjursrätter.

Passagerare som reser till Calpe med barn kan vara en bra idé att antingen ta en omväg 27 km söderut till Benidorm, där Spaniens största nöjespark (Terra Mitica) är – eller 34 miles norr om ”Vergel Safari Park”.

Den närmaste flygplatsen är Alicante flygplats , som ligger cirka 76 km söder om Calpe.