Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Saudi Arabien

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Saudi Arabien genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Saudi Arabien. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Saudi Arabien guide

Biluthyrning Saudi Arabien

Hyrbil Saudi Arabien

Konungariket Saudiarabien Den största delen av Arabiska halvön och är den näst största staten i arabvärlden.Det gränsar   Jordanien och Irak till nordost Kuwait, Qatar, Bahrain och Förenade Arabemiraten i öster, Oman i sydost, Jemen i söder, Röda havet i väster och Persiska viken i öster.Befolkningen är 28.376.355 (2010) invånare och huvudstaden är Riyadh . 97% av den totala befolkningen är muslimer.

Saudiarabien är ibland kallas ”de två heliga moskéerna” land, sedan i form av Mecka och Medina , som är de två heligaste platserna i islam.Saudiarabien har betydande inflytande i Mellanöstern och den muslimska världen, och är det ekonomiskt, politiskt och militärt dominerande makten i Gulf-regionen.

Landet har världens näst största oljereserver, som är koncentrerade framför allt i den östra provinsen. Olja står för mer än 95% av exporten och 70% av de offentliga intäkterna.

Turismen i Saudiarabien bygger till stor del kring pilgrimsfärder till Mecka och Medina. Mecka får över tre miljoner pilgrimer ett år endast under månaden Hajj, och resten av året runt nio miljoner pilgrimer.   Icke-muslimer är inte tillåtna. Medina är heligt eftersom moskén Al-Masjid al-Nabawi innehåller Muhammeds grav.

Röda havet stränder med sin turkosa vatten är känt för att vara en av de finaste platserna för dykning.

En annan populär destination är Al-Diriyah utanför Riyadh .Diriyah var   ursprungliga hem den saudiska kungafamiljen och tjänade som huvudstad i den första saudiska dynastin 1744 till 1818.Mada’in Saleh är en pre-islamisk arkeologiska platsen med ruiner från Nabatean riket (1: a århundradetKr.). Den spårar också från Lihyani, en arabisk rike från århundraden före Kristus och romerska yrken.

Saudiarabien kritik för sin systematiska diskriminering av kvinnor. Det är det enda landet i världen där kvinnor inte får köra.

Den största flygplatsen är King Fahd International Airport, 20 km nordväst om Dammam. King Khalid International Airport ligger 35 km norr om Riyadh.