Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Kraków

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Kraków genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Kraków. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Kraków guide

Biluthyrning Kraków

Hyrbil Kraków

Kraków ligger i södra Polen , vid floden Wisla – och har cirka 850.000 invånare (2010).Krakow är Polens näst största stad, och det anses vara landets kulturella huvudstad. Det är också ett viktigt centrum för handel och industri.

Krakows historia som stad går tillbaka till ca. 800 e.Kr.Kr., Som börjar med en mäktig fästning. En period under medeltiden var den polska huvudstaden, men förstördes fullständigt av tatarerna på 1241. Efter att byggas, fortsatte att ha en central position som polska kroningsby.

Kraków har många viktiga kultur-och utbildningsinstitutioner – däribland Polens äldsta universitet (grundat 1364) och ett antal andra högskolor och akademier. Bland stadens många museer finner vi Czartoryski-museet (där sådana kan se arbetet berömda renässans målare) – och Jagiellonian museet (som hyser den berömda Kopernikus ’globus).

Gamla stan i Kraków (Stare Miasto) innehåller ett antal arkitektoniskt och historiskt intresse, och är helt och hållet en UNESCO: s världsarvslista. Många av byggnaderna i renässansstil, men också gotiska och barock är representerat. De tidigare fästning murar och vallgravar runt gamla stan är grunden för en vacker park. Två av de gamla fästningen tornen är fortfarande intakt. Mitt i den historiska stadskärnan, torget i Gamla stan från 1300-talet (Salutorget), omgiven av flera monumentala strukturer, inklusive Mariakyrkan (byggd 1355). Även den stora, berömda Saluhallen Sukiennice finns här. Där kan du också se utställningar av polsk konst. Dessutom nämnde den stora salen tornet från 1300-talet.

I den södra delen av den gamla staden är kalksten klippa Wawel, där både den kraftfulla Krakow katedralen och den gamla kungliga slottet (båda från 1300-talet) ligger. Katedralen är mer av Polens gamla kungar begravda och hjältar, och gården runt slottet anses vara en av Europas vackraste.

Även stadsdelen Kazimierz är värt ett besök, främst eftersom den representerar den historiska stadskärnan starka judiska kulturen. Det finns också en betydande Jewish Museum.

Kraków namngavs europeiska kulturhuvudstaden 2000.

Den närmaste flygplatsen är KRK Airport , som ligger 11 km väster om centrum.