Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Karasjok

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Karasjok genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Karasjok. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Karasjok guide

Biluthyrning Karasjok

Hyrbil Karasjok

Karasjok (nordsamiska: Kárášjoga Gielda) är en by och landets näst största kommun efter område. Kommunen har 2.733 invånare och byn 1885 (2012). I väster kommun Kautokeino till Alta i väster, till Por Tana i norr. I öster gränsar till Finland , och det är Tana älv som har definierat gränsen mellan de två länderna.Byn ligger vid floden Tana.

Djurhållning och jordbruk är fortfarande den viktigaste industrin i Karasjok, medan jakt, fiske, bärplockning och hantverk är viktiga dotterbolag källor. Karasjok är ett viktigt centrum för samisk tradition och kultur, här är viktiga institutioner som parlamentet (Sámediggi) NRK, de samiska samlingar, samisk specialistklinik och samisk Art Centre. Det finns också samisk specialbibliotek, norska Samerådet, samiska högstadiet och samisk folkmusik. Ungefär 80% av befolkningen talar samiska, och både samiska och norska används som administrativa språket.

Delar av sydöstra tundra, som finns största sammanhängande vildmarksområde, som ligger i Karasjok.Det finns goda möjligheter till friluftsliv och fiske. Turismen i byn och kommunen växer.

Karasjok har en korskyrka från 1807. Kyrkan är en av de få trähus kvar stående efter stora delar av Finnmark brändes ned under andra världskriget, och det är också den äldsta kvarvarande kyrka i Finnmark.

Den närmaste flygplatsen är Lakselv flygplats 70 km bort. Ivalo flygplats i Finland är 150 miles från Karasjok.