Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Ålesund

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Ålesund genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Ålesund. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Ålesund guide

Biluthyrning Ålesund

Hyrbil Ålesund

Ålesund på västkusten i Møre og Romsdal län och har 44.000 invånare (2012). Staden ligger i Sunnmøre är Norge 11 största stad.

Ålesund är en viktig handels-och kulturellt centrum i regionen, har också en viktig exporthamn – där exportvarorna är främst fisk och fiskprodukter. Fartyg som trafikerar “Hurtigruten” (som löper mellan Bergen – Kirkenes) anländer till hamnen i Ålesund dagligen och på sommaren kan du ta Hurtigruten från Ålesund till Geiranger.

Staden sträcker sig över flera öar, och stadens centrum Aspøya och Nærvøya.Ålesund drabbades av en brand i 1909, och mycket av staden förstördes. Idag är staden känd för sin Art Nouveau arktiektur med torn, spiror och ornament.

Några populära turistattraktioner i Ålesund inkluderar Ålesunds kyrka från 1909 Ålesund Museum – med sina historiska utställningar, jakt, fiske och sjöfart, Medeltidsmuseum med sina arkeologiska utgrävningar, fiske Museum, Sunnmøre Museum – ett friluftsmuseum / hembygdsgård med utställningar av hus och båtar, Borgund kyrkan – med sin kärnverksamhet medeltida och Konstmuseet KUBE.

3 km väster om centrala Atlanterhavsparken, som är Ålesunds akvarier. Detta är en av norra Europas största saltvattensakvarium, där besökare kan läsa mer om djurlivet i Atlanten.

Ålesund Vigra Airport ligger på ön Vigra – 18 km nordväst om centrum.Det finns väg till flygplatsen via två undervattenstunnlar.