Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Klaipėda

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Klaipėda genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Klaipėda. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Klaipėda guide

Biluthyrning Klaipėda

Hyrbil Klaipėda

Klaipėda (tyska: Memel eller Memelburg) är Litauens enda hamn. Klaipeda på Östersjön västra delen av landet – i synnerhet vid mynningen av floden Nemunas. Staden var tidigare tyska. Hem till knappt 200.000 personer i Klaipeda, är hamnen en färja anslutning till Sverige , Danmark och Tyskland .Nära staden är två populära badorter Nida Palanga .

Klaipeda grundades på 1200-talet av en tysk riddare ordning, och var en viktig handelsplats på 1500-talet. Senare hade staden något annorlunda affinitet (bl.a.underlagt Sverige var en period på 1600-talet). Sedan 1923, tillhörde klaipedia till Litauen – utom under perioderna 1939-1945 (Tyskland) och 1945-1991 (sovjetisk).

I Klaipeda finns ett antal timmerhus, som i Danmark och Tyskland. Det är i alla tyska dominerade arkitektur som dominerar stadens gamla kvarter, som annars består av smala, pittoreska gator och gränder. Mycket av Klaipeda historiska arkitektur bevaras, vilket gör det till en turistattraktion i sig.

Bland sevärdheterna annars vi Historiska museet (byggd 1924) dokumenterar både Klaipeda och Litauens historia. Nämnas måste också Litauen Maritime Museum – som omfattar flera enheter – inklusive en allmän sjöfartsmuseum, ett akvarium och ett delfinarium.

Den närmaste flygplatsen är Palanga International Airport, som ligger 34 km norr om Klaipeda.