Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Jordan

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Jordan genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Jordan. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Jordan guide

Biluthyrning Jordan

Hyrbil Jordan

Jordanien är en arabisk rike i Mellanöstern / västra Asien. Det gränsar Syrien i norr, Irak i nordöst, Israel och Västbanken i väster och Saudiarabien i sydost.Huvudstaden är Amman och Jordanien har en befolkning är 6.508.271 (2011) invånare.

Jordaniens enda hamn ligger på den sydvästra spetsen vid Aqabaviken, som delas med Israel, Egypten och Saudiarabien. Över hälften av Jordaniens omfattas av den arabiska öknen .. Till skillnad från de arabiska staterna i söder och öster, har Jordanien inga oljeresurser. Ekonomin beror till stor del på tjänster, turism och utveckling, där USA är huvudleverantör.Jordanien är en viktig bundsförvant till USA och med Egypten är det enda arabland som är i fred med Israel .Religionen är islam och om. 92% av befolkningen är muslimer, men Jordanien anses vara en av de mest sekulariserade västerländska och arabiska länder.

Den huvudsakliga sevärdheten är berget staden Petra, som blomstrade från omkring 400 f.Kr.Kr. till omkring år 300 e.Kr.Kr och på listan över världens sju nya underverk. I staden Jerash, besök oldtidsbygningene från den grekisk-romerska staden Jerash. För dem som är intresserade religion är Mt. Nebo Baptist Site och mosaik staden Madaba, intressanta destinationer. Naturbaserade upplevelser utnyttjade särskilt genom öknen och fjällvandring, speciellt i Wadi Rum. En pulserande nattliv med nattklubbar, diskotek och barer i Amman, Irbid och Aqaba ligger långt norr om Aqabaviken. Den årliga Distant Heat festivalen rankas som en av världens topp 10 ravepartyn.

Jordanien klassificeras som ett land med ”medelhög mänsklig utveckling” av 2011 Human Development Report.

Under 1999 Kung Hussein dog som hade styrt landet i 46 år. Hans son, Abdullah II har en enorm uppgift att upprätthålla stabiliteten. En nationell agenda som innebär långsiktiga politiska, ekonomiska och sociala förändringar har ännu inte antagits.

Queen Alia International Airport är Jordaniens största flygplats i Zizya området 32 ​​km söder om Amman.

Destinasjoner