Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Bologna

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Bologna genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Bologna. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Bologna guide

Biluthyrning Bologna

Hyrbil Bologna

Bologna är huvudstad i den italienska regionen Emilia-Romagna, norr om Apenninerna bergskedjan. Runt staden – som har cirka 375.000 invånare (2010) – Det är en bördiga slätterna. Bologna är ofta hänvisade till smeknamnet ”La Dotta” (lagen), eftersom universitetet är en av Europas äldsta (grundat 1119). Andra kallar staden ”La Grassa” (fett) på grund av Bolognas berömda kök.

Det ursprungliga namnet var Felsina, och staden nämns som en romersk koloni så tidigt som 189 f.Kr. Kr.

Den välbevarade historiska stadsmiljö är Bolognas främsta attraktion. Den domineras av två stora torg (Piazza Maggiore och Piazza del Nettuno), samt flera kyrkor och palats. På Piazza del Nettuno är den berömda Neptunus fontän från mitten 1500-talet. I en annan av Bologna platser, Piazza di Porta Ravenna finns två lutande torn från 1100-talet (Garisenda och Asinelli), som lockar turister uppmärksamhet.

Byggnader som är värda att besöka är Palazzo Comunale (stadshuset) och Palazzo del Podestà – både från medeltiden – utöver några av de många magnifika kyrkor. Bland dessa är två nämns specifikt: katedralen San Pietro och den gotiska San Petronio. Den senare har en stor gateway gjord av skulptören Jacopo della Quercia. Denna kyrka är också känt att påven krönte Karl kejsare 5 var i år 1530.

Den närmaste flygplatsen är Bologna flygplats , som ligger ca. 6 km nordväst om staden.