Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Nice

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Nice genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Nice. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Nice guide

Biluthyrning Nice

Hyrbil Nice

Nice ligger på den franska Rivieran (Côte d’Azur) och har ca. 350.000 invånare (2010). Om man beräknar förorterna, kör befolkningen i den urbana regionen till över 1 miljon. Trevligt är det mest populära franska turistort efter Paris , tar emot och turister i drivor år.

Det var en handelsplats och en romersk militär inlägg här redan i förkristen tid, och under den romerska eran, var detta en liten stad.

Dess historia har under århundraden varit turbulent, och flera gånger har det förvaltas av italienare (statliga Piemonte). Staden heter ständigt Nizza på italienska

Förutom att Nice är ett populärt semestermål och rekreasjonsby för turister från hela Europa och Amerika, det har också många unika attraktioner att erbjuda. Först och främst nämnde Old Town (Vieille Ville) – den charmiga “hjärta” med sina smala kullerstensgator och låg tegelbyggnad har bevarat sin medeltida karaktär. Här kan du njuta av livet på de små, mysiga restauranger och besöka några av de många blomstrande gatustånd.

I grannskapet finns arkitektoniska pärlor som barock katedralen “St Réparate” från 1600-talet och den stadiga gamla palatset “Palais Lascaris”, såsom innehåller en hel del intressanta konst och hantverk (fresker, ljuskronor, målningar, porslin, etc.). En annan magnifika byggnad måste se det, är “Le Chateau” – främst för att uppleva de hisnande utsikt över staden från 92 meter hög klippa som slottet ligger. Du kan ta en hiss upp där, eller – om du är passar – gå upp för trapporna till toppen.

Det finns också många andra sevärdheter i staden, inklusive Matisse Museum, som presenterar både den världsberömda målaren Henri Matisse liv och hans konst. Eller kanske ett besök i Cours Saleya blomstermarknaden lockar? Där kan du se, lukta – eller köpa – blommor i alla färger och former. Runt blomstermarknaden finns ett stort antal restauranger, kaféer och konditorier.

Och så en inte kan besöka Trevligt utan att uppleva den världsberömda “Promenade des Anglais”, som byggdes på 1800-talet av engelska rika. Vattnet är en identitet markör för hela rivieran. Det finns också lyxiga restauranger i rad, och strandpromenaden är den populära stranden. Ett besök till Nice i februari kan man uppleva också den traditionella karnevalen – vilket är nästan lika känd som motsvarar   Venedig och Rio.

Den närmaste flygplatsen är Nice-Côte d’Azur flygplats , som ligger 6 km sydväst om staden.