Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Marseille

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Marseille genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Marseille. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Marseille guide

Biluthyrning Marseille

Hyrbil Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad, ligger vid Medelhavets kust. Den har en befolkning på ca. 852.000 (2010). I huvudstadsregionen bor mer än 1,5 miljoner människor.

Marseille är Frankrikes viktigaste hamn och huvudstad i den franska regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur och det franska ministeriet för Bouches-du-Rhône. Marseille ansåg Frankrikes äldsta stad.Den grundades av grekerna omkring 600 f.Kr.Kr., Och hette då Massalia.

Stadens ursprungliga centrum, den gamla hamnen, Vieux Port. Den   är cirka 500 meter lång och 200 meter bred.Här hittar du en mängd olika restauranger i alla prisklasser, och är full vattnet med livet större delen av året. Även Marseille tradition och världsberömda fiskmarknaden ligger i Vieux Port. Varje sida av hamnen vaktas av fästningar, som är bland de sevärdheter: Fort Saint-Jean och Fort Saint-Nicolas.

Marseille har många intressanta turistattraktioner att erbjuda. Stadens största landmärke är kyrkan ”Basilique Notre Dame de la Garde,” som ligger på en kulle 154 meter över havet. Härifrån finns det en fantastisk utsikt över staden och Medelhavet. Ovanpå kyrktorn över en 11-meter hög förgylld staty av jungfru Maria och Jesusbarnet. Marseilles äldsta kyrka 400S –   Abbaye Saint-Victor – ligger precis nedanför dem.Det sägs ha byggts för stadens första martyrer.

En annan attraktion inte att missa i Marseille är det gamla slottet ”Chateau d’If”, som ligger på den lilla ön Om utanför hamnen. Det var här som författaren Alexandre Dumas sätta Greven av Monte Cristo i den berömda romanen av 1844. Annars långa Prado Beach (några miles söder om staden) nämns. Det finns också en vacker strandpromenad, där barer och restauranger är alla i en rad. Och finns det ett behov av en annan och lugnare form av rekreation, en promenad i den stora Borélyparken strax öster om Prado Beach rekommenderas. Men det finns också möjlighet till olika äventyr, och om du så önskar. Parken innehåller nämligen både torv golfbana (Hippodrome) och botaniska trädgård.

Den närmaste flygplatsen är Marseille-Provence Airport , som ligger 27 km nordväst om staden.