Jämför priser från mer än 1500 biluthyrningsleverantörer på fler än
60 000 destinationer

billeie3

Garanterat låga priser på hyrbilar

Vi jämför fler än 1500 biluthyrningsfirmor vilket säkerställer låga priser

Inga dolda kostnader eller avgifter

När du bokar genom oss kommer det inte bli några kreditkortsavgifter eller dolda kostnader

Kundservice 24/7

Vår kundservice är alltid igång, vi stänger aldrig

Obegränsade mil och försäkring

Vid bokning genom oss kommer försäkring och obegränsade mil alltid vara inkluderade

Hyrbil Lyon

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Lyon genom att använda formuläret till vänster. Biluthyrning24.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Lyon. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Lyon guide

Biluthyrning Lyon

Hyrbil Lyon

Lyon, som ligger i den franska regionen Rhône-Alpes, är huvudstad i departementet Rhône. De två stora floderna Saône och Rhône floderna i Lyon, som har ca. 500.000 invånare (2010). Anses förorterna, springer befolkning upp till ca 1,5 miljoner. Både Saône och Rhône är farbar, vilket gjorde Lyon ett centralt kommunikationsnav mellan Medelhavet och norra Frankrike – och en av landets viktigaste handelspartner städer.

Den romerska kolonin Lugdunum, föregångaren till Lyon, grundades redan 43 f.Kr., Och det var länge huvudstad i den romerska provinsen Gallien. Under romartiden – och under större delen av medeltiden – det flytta krafter som styrde fram staden placerades under den franske kungen i 1312.   Både renässansen och 1800-talet bevittnade en enorm utbyggnad Lyon som lade grunden för den starka ställning i staden fortfarande har.

Lyon kan delas in i tre huvuddelar. Vieux Lyon (den äldsta delen) väster om Saône, den moderna stadskärnan på halvön mellan de två floderna och den yngre delen av staden på östra sidan av Rhône.

Många av de mest populära sevärdheterna ligger i Vieux Lyon. Detta inkluderar den gotiska katedralen i St-Jean (inleddes i början av 1100-talet) och den vita marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière från slutet av 1800-talet. Denna stadsdel har en omfattande restaurering av 2 Andra världskriget och är helt på UNESCO: s världsarvslista. Även i den moderna stadskärnan är några sevärdheter. Här, i synnerhet ett par intressanta museer inkluderar: The Great Art Museum ”Palais des Arts” och en distinkt Textile Museum.

Stadens ”hjärta” är ”Place Bellecour” med ryttarstaty av Louis 14. Härifrån, den livliga shoppinggatan ”Rue de la République”, som slutar vid det gamla rådhuset från 1600-talet. Också den berömda gågatan ”Rue Victor-Hugo” börjar vid Place Bellecour. I den nyaste delen av staden, inklusive Part-Dieu, ett område med modern arkitektur och ett antal mindre och större stormarknader, butiker och kulturinstitutioner.

Den närmaste flygplatsen är Aéroport Lyon-Saint Exupéry ligger 20 km öster om staden.